Woonzorgcentrum ’t Kampje


Fijn ouder worden in Loenen a/d Vecht


Wonen in Zorgcentrum ’t Kampje

’t Kampje is een ruim opgezet woonzorgcentrum in het landelijk gelegen Loenen a/d Vecht. Woonzorgcentrum ’t Kampje biedt een plezierig nieuw thuis voor ouderen met een Wlz-indicatie die zorg en ondersteuning nodig hebben.

Cliënten voelen zich hier thuis dankzij een prettige sfeer, goede verhoudingen tussen cliënten en medewerkers en bovenal doordat ze zoveel mogelijk de regie krijgen om hun leven richting en inhoud te geven. Onze medewerkers ondersteunen de cliënten daar waar nodig, maar men bepaalt zelf in goed overleg hoe dit gebeurt. Alle informatie over wonen in ’t Kampje vindt u in het Welkomstboek, dat bij inhuizing wordt uitgegeven.

Huiselijk

’t Kampje beschikt over 40 zorgappartementen. Hiervan zijn 28 appartementen bedoeld voor ouderen die behoefte hebben aan structuur binnen een afdeling psychogeriatrische zorg (De Zonnebloem).

Bewoners van De Zonnebloem verblijven in eenkamerappartementen die grenzen aan hun gemeenschappelijke huiskamer. Deze huiskamer is huiselijk ingericht en de spullen in de huiskamer herinneren cliënten aan vroeger. Op de afdeling is een open keuken en één van de huiskamers heeft een fraai uitzicht op de tuin. De tuin is vrij toegankelijk voor de bewoners en is zodanig aangelegd dat de veiligheid is gegarandeerd.

Aanleunwoningen

Voor ouderen zonder Wlz-indicatie zijn in en om ’t Nieuwe Kampje aanleunwoningen (Ter Beekhof) en vrije sector huurwoningen (Pleinzicht). Huurders kunnen gebruik maken van de vele diensten die het centrum aanbiedt. Veel van de appartementen zijn gesitueerd rondom een vijver en omgeven door fraai aangelegde, grote tuinen. U heeft altijd een prachtig uitzicht. Deze woningen worden verhuurd door Van der Linden Vastgoed. Telefoonnummer 036 533 00 77

Huis van de wijk

’t Nieuwe Kampje biedt als Huis van de wijk een centrale en gastvrije ontmoetingsplek voor bewoners, wijkbewoners en verenigingen uit Loenen aan de Vecht. Alle senioren in Loenen zijn van harte welkom om aan een groot aantal activiteiten deel te nemen.

Eten en genieten

Lekker eten is belangrijk, vinden we bij Zorggroep De Vechtstreek. Iedereen kan dagelijks terecht in onze restaurants. Lees meer over eten en genieten.

Verpleging en verzorging

Er zijn diverse redenen waarom u verpleging en/of verzorging nodig kunt hebben. Bijvoorbeeld als de dagelijkse verzorging blijvend moeizamer gaat. Lees meer over verpleging en verzorging.

Individuele begeleiding

Wij kunnen u helpen met advies en hulp om uw eigen leven en/of uw dagelijkse huishouden te organiseren, als het u niet meer lukt de dag in te vullen. Lees meer over individuele begeleiding.

Geestelijke verzorging

Gebeurtenissen die uw leven veranderen hebben invloed op uw gevoel van geestelijk welbevinden. Bij vragen kunt u een beroep doen op een geestelijk verzorger. Klik hier als u meer wilt weten over geestelijke verzorging.

Afdeling De Zonnebloem

Voor ouderen met psychische klachten, beschikt woonzorgcentrum ’t Kampje over een gesloten afdeling (PG) De Zonnebloem.

De ouderdom komt met gebreken, luidt een oud gezegde. Het lichaam werkt niet meer mee en wordt kwetsbaar. Misschien krijgt u last van sociale en psychogeriatrische problemen, waardoor u soms verward raakt en vergeet wie en waar u bent. In het ergste geval kunt u niet meer zelfstandig wonen. Deze afdeling biedt dan uitkomst binnen de veiligheid van de gesloten afdeling De Zonnebloem van ’t Kampje. Bewoners van deze afdeling krijgen 24 uur per dag, zeven dagen per week intensieve begeleiding en vaste structuur in therapie en activiteiten.

De Zonnebloem is een psychogeriatrische afdeling, waar de kamers bewoont worden door cliënten met behandeling. Iedere cliënt beschikt over een eigen woonslaapkamer met een sanitaire ruimte. Hen staat tevens een gemeenschappelijke huiskamer ter beschikking. Vanwege Geestelijke en lichamelijke beperkingen zijn cliënten niet in staat om zelfstandig thuis te wonen. Dagelijks wordt hen professionele ondersteuning geboden bij de eerste levensbehoeften en daginvulling.

Door dementerende ouderen een zo normaal mogelijke woonomgeving te bieden, bereiken medewerkers van De Zonnebloem het volgende:

  • Bestaande mogelijkheden handhaven door lichamelijke en mentale coaching
  • Structuur bieden en zekerheid geven door een vast dagritme te bieden
  • De eigenwaarde van de cliënt versterken
  • Onderlinge contacten bevorderen

Zorg op maat

Iedere cliënt heeft andere behoeftes. Daarom wordt een individueel zorgleefplan opgesteld, zodat iedereen de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft. Cliënten kunnen hun eigen huisarts behouden.

Uw familie doet mee

Familieleden betrekken we graag bij deze bijzondere vorm van begeleiding. Een familielid is verantwoordelijk voor uw geldzaken. Ook een kwestie van mantelzorg. Regelmatig organiseert De Zonnebloem avonden speciaal voor familieleden van bewoners om een bijzonder thema te bespreken zodat de families ervaringen met elkaar kunnen delen.

Vrienden van 't Kampje

Donateurs van Stichting Vrienden van 't Kampje bieden bewoners iets extra’s om het leven nog aangenamer te maken. dat is de reden waarom de Stichting Vrienden van 't Kampje is opgericht.

Laatste berichten

Themabuffet 8 maart a.s.

Activiteiten, De Aa

Restaurant De Meander (De Driestroom in Breukelen) organiseert elke tweede vrijdag van de maand, vanaf 17.00 uur een buffet met ... >> Lees meer

Koffie inloopuur

Activiteiten, Actueel, De Aa

Vrijdag 26 januari kan het weer: elkaar ontmoeten en verhalen delen. Tussen 14.00-15.15 uur in het restaurant De Meander in ... >> Lees meer

Mandala kleuren in Overdorp

Activiteiten

Iedere woensdagmiddag van 15.00-16.00 uur kan er onder leiding van vrijwilliger Colinda v/d Bilt een mandala gekleurd worden onder het ... >> Lees meer

Koffie ochtend in Studio Idee

't Kampje, Activiteiten

Elke woensdagochtend van 10.00-11.30 uur bent u van harte welkom in Studio Idee in "t Nieuwe Kampje om deel te ... >> Lees meer

Zorggroep
De Vechtstreek

De Aa 50
3621 VV Breukelen
0346 25 84 00
info@szdv.nl

Woonzorgcentrum
De Aa

De Aa 50
3621 VV Breukelen
0346 25 84 00

Woonzorgcentrum
Overdorp

Overdorp 6
3628 BX Kockengen
0346 24 12 52

Woonzorgcentrum
't Kampje

Driehovenlaan 2
3632 BK Loenen a/d Vecht
0294 23 31 59