Duurzaam

Fijn ouder worden doe je duurzaam

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Het belang van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) neemt steeds meer toe. Je voetafdruk op het milieu verkleinen, die ambitie hebben we bij Zorggroep de Vechtstreek ook.

Wij willen bijdragen aan een duurzamere, gezondere en eerlijkere wereld én aan een gezonde zorgsector met toekomst. Dat betekent dat we ondernemen met gezond verstand. Bij al onze beslissingen en activiteiten houden we rekening met wat het voor mensen en de planeet betekent. Voor een waardevol leven, voor huidige én toekomstige generaties.

Daar zetten wij ons voor in!

Onze uitdaging en ambities

  • Wij geloven dat een gezonde leef- en werkomgeving bijdraagt aan de kwaliteit van leven van onze bewoners, cliënten en het werkplezier van medewerkers.
  • We willen de uitstoot van CO2 in 2030 al met de helft teruggedrongen hebben.
  • We willen dat de zorg die we bieden ook op lange termijn goed is voor mensen, voor de planeet en voor de welvaart.
  • De Milieuthermometer Zorg van het Milieu Platform Zorg (MPZ) gebruiken we om onze inspanning en resultaten op het gebied van milieuzorg te meten en te verbeteren. We zijn hard aan het werk voor het bronzen keurmerk!
  • We dragen bij aan een gezonde omgeving: het bevorderen van het welzijn van onze bewoners en cliënten.

Green deal Zorg: Duurzame zorg voor een gezonde toekomst

We doen dit samen met onder andere het Milieu platform zorg en duurzame zorg provincie Utrecht. Zorggroep De Vechtstreek is aangesloten bij de Green deal.

De Green Deal Zorg is een samenwerking met meerdere zorgaanbieders. Ruim 200 organisaties, inclusief banken en verzekeraars, werken hier samen aan systematische verduurzaming van de bedrijfsvoering onder de noemer: ‘Duurzame zorg voor een gezonde toekomst’.

Zorggroep
De Vechtstreek

De Aa 50
3621 VV Breukelen
0346 25 84 00
info@szdv.nl

Woonzorgcentrum
De Aa

De Aa 50
3621 VV Breukelen
0346 25 84 00

Woonzorgcentrum
Overdorp

Overdorp 6
3628 BX Kockengen
0346 24 12 52

Woonzorgcentrum
't Kampje

Driehovenlaan 2
3632 BK Loenen a/d Vecht
0294 23 31 59