Samen op Dreef

Fijn ouder worden doe je samen

Huis van de wijk

Overdorp biedt een gastvrije ontmoetingsplek voor bewoners, wijkbewoners en verenigingen uit Kockengen. Het programma en de invulling van het ‘Huis van de wijk’ worden in Kockengen onder de naam ‘Samen op Dreef georganiseerd. Naar behoefte voor en met de doelgroep en met lokale partners.

Ruimte voor gezelligheid

U bent welkom in Overdorp als gastvrij en gezellig ontmoetingspunt. Bijvoorbeeld voor een kopje koffie en voor een gezellig gesprek bij een potje thee. Komt u gerust binnenkort een keer genieten!

Activiteiten Samen op Dreef

In Overdorp organiseren we samen met locale partners een groot aantal activiteiten. Alle senioren in Kockengen zijn daarbij van harte welkom. Overdorp is als Huis van de wijk ook ondersteuningspunt voor vragen over passende ondersteuning, wonen en zorg voor ouderen.

 • Bewegen/gym en ontmoeting iedere maandag van 14.45 – 15.30 uur.
 • Handwerkochtend* iedere dinsdag van 10.00 – 11.30 uur.
 • Klaverjassen* iedere dinsdag (even week – niet in de vakantie) van 13.15 – 16.30 uur.
 • Soos* iedere dinsdag (oneven week) om 14.30 uur.
 • Fietsen op de hometrainer iedere donderdag van 9.00 – 12.00 uur.
 • Mandala kleuren* iedere woensdag van 15.00 – 16.00 uur.
 • Orgelspelen met kerkelijke liederen zingen iedere woensdag van 19.00 – 20.00 uur.
 • Actief Op Dreef: gezond lichaam en gezonde geest 70+ iedere donderdag (even week) van 10.00 – 11.30 uur.
 • Eucharistieviering R.K.-kerk iedere 1ste vrijdag van de maand om 15.30 uur.
 • Maandafsluiting ds. Dhr. Breure/Zaadstra iedere laatste vrijdag van de maand om 16.00 uur.
 • Bruin Café* Willem Boele draait plaatjes, iedere 1ste donderdag van de maand van 19.00 – 20.30 uur. Donderdag 6 juni zal er geen Bruin Café zijn ivm de verkiezingen.

Bij activiteiten met een * zal u een kleine vergoeding worden gevraagd voor een consumptie, een lidmaatschap en/of een spelkaart. Zie ook het programma (mei t/m augustus 2024).

  Wij raden u aan het bord bij de ingang van ons woonzorgcentrum én onze facebookpagina goed in de gaten te houden voor evt. extra ingelaste activiteiten of wijzigingen.

  Bezoek onze facebook pagina

  Samen op Dreef: voor en met de doelgroep

  Samen op Dreef gelooft in een ‘voorbereide samenleving’, waarin we ons voorbereiden op het ouder worden, omkijken naar elkaar en waar iedereen met een ondersteunings- of zorgvraag goed wordt geholpen en goed terecht komt.

  Samen op Dreef is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Zorggroep De Vechtstreek met onder andere MOmenz, met de huisartsenpraktijk en met lokale verenigingen en instanties. Lees ook de flyer.

  “Af en toe heb ik het gevoel dat ik het thuis niet meer alleen red. Dan zou een maatje of een handje extra wel fijn zijn. Om samen een wandeling te maken of om te helpen in huis. De kinderen en mijn vrienden zijn niet altijd in de buurt. Dat kan ook niet en ik wil ze ook niet steeds lastig vallen”

  Wat kunnen wij voor u doen?

  Samen op Dreef biedt begeleiding, praktische hulp en ondersteuning in Kockengen en omgeving. De uitvoering wordt vormgegeven door vrijwilligers van verschillende organisaties, die worden begeleid door professionele en gediplomeerde (zorg)medewerkers.

  Het team van Samen op Dreef bespreekt met u wat ú nodig heeft om zo lang mogelijk veilig, prettig en zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. U kunt hierbij denken aan:

  • hulp bij huishoudelijke klusjes of in de tuin;
  • begeleiding bij bezoek dokter of ziekenhuis;
  • hulp bij boodschappen doen of samen winkelen;
  • de hond uitlaten of samen wandelen;
  • rondje fietsen met de duofiets;
  • het gezamenlijk ondernemen van een activiteit;
  • hulp bij het koken, een maaltijd aan huis of samen eten.

  Contact

  U bent van harte welkom met uw vragen of verzoeken. Samen met u kijken wij op welke manier wij u het beste van dienst kunnen zijn! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ramona van Leeuwen (activiteitenbegeleider/vrijwilligerscoördinator Overdorp) via 06 868 916 31 of mail: team.ab.welzijn.overdorp@szdv.nl.

  “Ik ben er een stuk geruster op nu ik contact heb met enkele bewoners hier in de buurt.”

  Centraal ondersteuningspunt

  Overdorp biedt als ‘Huis van de Wijk’ een centraal ondersteuningspunt voor iedere (naaste van een) oudere inwoner van Kockengen. Iedereen kan hier terecht voor een hulpvraag op het gebied van wonen, welzijn en zorg voor ouderen. De informatiebehoefte wordt voorzien vanuit een brede samenwerking met MOmenz, Wmo-consulenten en woningstichtingen.

  Vrienden van Overdorp

  Donateurs van Stichting Vrienden van Overdorp bieden bewoners iets extra’s om het leven nog aangenamer te maken. dat is de reden waarom de Stichting Vrienden van Overdorp is opgericht.

  Zorggroep
  De Vechtstreek

  De Aa 50
  3621 VV Breukelen
  0346 25 84 00
  info@szdv.nl

  Woonzorgcentrum
  De Aa

  De Aa 50
  3621 VV Breukelen
  0346 25 84 00

  Woonzorgcentrum
  Overdorp

  Overdorp 6
  3628 BX Kockengen
  0346 24 12 52

  Woonzorgcentrum
  't Kampje

  Driehovenlaan 2
  3632 BK Loenen a/d Vecht
  0294 23 31 59