Welzijn

Fijn ouder worden doe je actief samen

Welzijnsactiviteiten

Binnen de regio Stichtse Vecht worden diverse welzijnsactiviteiten geboden voor ouderen. Hieronder volgt een weergave van een aantal van deze activiteiten. Voor meer activiteiten en aanbieders kunt u ook kijken op de sociale kaart van de gemeente Stichtse Vecht.

Bibliotheek

In Breukelen, Loenen aan de Vecht en Kockengen vindt u bibliotheken die voor iedereen toegankelijk zijn. Kijk voor meer informatie op de website. Ook In de diverse locaties van Zorggroep De Vechtstreek kunt u terecht voor boeken.

Cursussen

Cursussen volgen is niet alleen leerzaam, maar ook leuk, gezellig en altijd waardevol. Een deskundige docent kan u antwoord geven op uw specifieke vragen. Daarnaast blijkt vaak dat het delen van ervaringen met mensen die ‘in hetzelfde schuitje’ zitten, soms erg prettig is.

Cursussen op creatief, cultureel en educatief gebied worden binnen Zorggroep De Vechtstreek aangeboden door MOmenz en in de provincie Utrecht.

Handjehelpen

Handjehelpen gelooft in een samenleving waar iedereen mee kan doen en waar mensen zich voor elkaar inzetten. Daarom ondersteunen wij mensen die zonder onze steun niet of slechts ten dele mee kunnen doen. Dat zijn veelal kinderen en volwassenen met een chronische ziekte, beperking of gedrag dat om extra zorg en aandacht vraagt.

Wij zijn er ook voor (overbelaste) mantelzorgers. Wij koppelen hen aan mensen – vrijwilligers en stagiairs – die hun maatschappelijke betrokkenheid om willen zetten in daden. Onze hulpvragers geven aan dat dankzij een maatje hun leven fijner is, dat ze méér contacten hebben en beter in hun vel zitten. Dát is het Handjehelpen-effect!

Gun jij meer mensen dit effect? Word ook maatje voor iemand bij jou in de buurt. We zijn actief in 18 gemeenten in de provincie Utrecht, in Amsterdam en in Weesp.

Kapper in verpleeg- en verzorgingshuizen

De diverse locaties van Zorggroep De Vechtstreek hebben een kapsalon in huis waar u gebruik van kan maken.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de receptie van De Aa in Breukelen op 0346 258400 en ’t Kampje te Loenen aan de Vecht kunt u rechtstreeks bellen met Kapsalon Belle: 06 28898263

Recreatieve en sportactiviteiten

Zorggroep De Vechtstreek biedt diverse activiteiten aan hun cliënten. Ook inwoners uit de gemeente zijn welkom om deel te nemen aan onze activiteiten. Hiervoor wordt een kleine vergoeding gevraagd. Op onze locatie in Breukelen is ook o.a. fitness mogelijk bij de fysiotherapeut bij, de in De Driestroom gevestigde, praktijk Vechtstreek Fysiotherapie. De fysiotherapiepraktijk van R. Beelen biedt ook spreekuur op locatie Overdorp. Binnen de regio Breukelen, Loenen aan de Vecht en Kockengen worden diverse activiteiten aangeboden voor inwoners uit de regio in alle leeftijdscategorieën. Te denken valt aan sportverenigingen, sportscholen, zwembaden, fysiotherapie praktijken enz.. Voor meer informatie kunt u kijken in de gemeentegids van de gemeente Stichtse Vecht.

Rijbewijskeuring

Wilt u uw rijbewijs vernieuwen of vervangen? Dan kunt u bij de gemeente Stichtse Vecht terecht.

Rollator Reparatie

Lekker in het zonnetje buiten zijn, met uw rollator, rolstoel of scootmobiel, dat kan als uw hulpmiddel ook goed werkt. Graag Gedaan de vrijwillige hulpdienst uit Breukelen, onderdeel van welzijn Stichtse Vecht, heeft een vrijwilliger die uw hulpmiddel kan nakijken en zo mogelijk kan repareren.

Regiotaxi

Bent u niet in staat om met het openbaar vervoer te reizen of wilt u graag begeleiding bij uw ziekenhuisbezoek? Dan kunt u gebruik maken van de Regiotaxi. Op de site van de gemeente vindt u informatie voor het gebruik van de Regiotaxi www.stichtsevecht.nl

Op het gebied van gezondheidszorg, activiteiten voor ouderen, wonen of financiële regelingen voor ouderen die het niet zo breed hebben, beschikt MOmenz over vrijwilligers die zijn opgeleid om u te informeren over de regelingen en voorzieningen die er zijn. In de praktijk is gebleken dat veel ouderen onvoldoende op de hoogte zijn. Samen met de vrijwilliger kunt u kijken waar u nu of in de toekomst gebruik van wilt maken. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van MOmenz.

Andere verenigingen / belangenorganisaties

Op landelijk niveau zijn er diverse andere welzijnsorganisaties en belangenorganisaties actief, zoals de www.zonnebloem.nl en de www.anbo.nl. Deze bieden ook in de gemeente Stichtse Vecht hun diensten aan. Voor meer informatie kunt u kijken op de sociale kaart.

Eten en genieten

Lekker eten is belangrijk, vinden we bij Zorggroep De Vechtstreek. Iedereen kan dagelijks terecht in onze restaurants. We bezorgen ook maaltijden aan huis.

Servicediensten Graag Gedaan

Graag Gedaan is onderdeel van MOmenz. De Vrijwillige Hulpdienst probeert te helpen in situaties, waarin andere instellingen, familie of vrienden niet kunnen helpen. Het gaat om eenvoudige diensten zoals:

  • Begeleiden van ouderen of alleenstaanden bij een ziekenhuisbezoek of – opname.
  • Vervoer of begeleiding van mensen die minder goed ter been zijn, naar de dokter, de fysiotherapeut, de kapper, tandarts enz.
  • Een boodschap doen voor een zieke of een oudere en kleine karweitjes in en om het huis.
  • Informatieverstrekking en doorverwijzen naar andere organisaties, Meer informatie over de servicediensten staat beschreven op de website van MOmenz.

Bij Graag Gedaan kunt u tijdens de spreekuren op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00-10.00 uur ook uw hulpvraag op het gebied van vervoer, maar ook boodschappen en klussen bij ons neerleggen.

Dementiezorg

Als dementie een rol in het leven van uw partner gaat spelen staat u er niet alleen voor. Er zijn tal van maatregelen en diensten van waardoor u samen langer thuis kunt blijven wonen.

Vrijwilligerswerk

Wilt u graag andere mensen helpen en in contact komen met andere bewoners uit Zorggroep De Vechtstreek? Zoekt u een manier om uw tijd zinvol te besteden of zoekt u werk als alternatief voor een betaalde baan? Informeer dan naar de mogelijkheden tot vrijwilligerswerk! Voor meer informatie en/of aanmeldingen kunt bellen naar 0346 25 84 00.

Kijk voor het vacatureoverzicht of bezoek Handjehelpen.

Team Welzijn in Overdorp

Zorgadvies

Voor meer informatie, advies en aanmelding kunt u het onderstaande formulier invullen of onze zorgbemiddelaars bellen / mailen (zie inzet “Zorgadvies”).

Vrienden van …

Donaties van de Vrienden van de woonzorgcentra financieren activiteiten, en presentjes om ouderen meer plezier in hun oude dag te bezorgen.

Contact

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorggroep
De Vechtstreek

De Aa 50
3621 VV Breukelen
0346 25 84 00
info@szdv.nl

Woonzorgcentrum
De Aa

De Aa 50
3621 VV Breukelen
0346 25 84 00

Woonzorgcentrum
Overdorp

Overdorp 6
3628 BX Kockengen
0346 24 12 52

Woonzorgcentrum
't Kampje

Driehovenlaan 2
3632 BK Loenen a/d Vecht
0294 23 31 59