Dagbesteding

Fijn ouder worden doe je actief samen

Heeft u behoefte aan meer activiteiten?

Woont u nog zelfstandig en heeft u behoefte aan meer activiteiten? Leert u graag nieuwe mensen kennen? Dan is de dagbesteding iets voor u. De dagbesteding is namelijk bedoeld voor iedereen die behoefte heeft aan wat extra ondersteuning, structuur, beweging en bij de invulling van de dag, onder begeleiding van deskundige medewerkers en vrijwilligers.

Als u vergeetachtig wordt of beginnende dementie heeft, of wellicht zorgt u voor iemand die vergeetachtig wordt of beginnende dementie heeft, dan is het deelnemen aan een ontmoetingsgroep een mogelijke uitkomst voor u, uw partner of mantelzorger. In een kleine ontmoetingsgroep wisselen we met elkaar ervaringen uit, luisteren en leren van elkaar. De gesprekken worden in goede banen geleid door een professionele zorgverlener van Zorggroep De Vechtstreek. Het doel van de ontmoetingsgroepen is dat alle deelnemers zich begrepen en beter gaan voelen, worden ontlast en ondersteund.

Dagbesteding De Twijg

Dagbesteding De Twijg biedt een oplossing bij eenzaamheid en maakt het mogelijk om langer zelfstandig te blijven wonen. De Twijg voorziet in geestelijke, lichamelijke of sociale begeleiding aan ouderen en mensen met een beperking. Ouderen kunnen één of meerdere dagdelen per week gebruik maken van het uitgebreide programma dat De Twijg biedt.

Activiteiten

De begeleiding vindt zowel individueel plaats als in groepsverband. Activiteiten die worden aangeboden zijn onder andere:

  • Geheugenondersteunende activiteiten
  • Begeleiding bij persoonlijke problemen
  • Stimulerende activiteiten
  • Beweging en spel
  • Hobbyontwikkeling en handarbeid
  • Muziek
  • Activiteiten gericht op maatschappelijke ontwikkelingen

Aanmelden

Voor u zich kan aanmelden heeft u een zorgindicatie nodig. Deze kunt u verkrijgen bij de TIM Stichtse Vecht. Beschikt u reeds over een geldige zorgindicatie en wilt u zich aanmelden voor dagbesteding, dan kunt u bellen of mailen met zorgbemiddeling, zie inzet “Zorgadvies” rechts op deze pagina. Bij dit telefoonnummer kunt u ook terecht voor meer informatie. Voor deelname aan de dagbesteding betaalt u een eigen bijdrage, deze wordt geïnd door het CAK.

Openingstijden

De Twijg is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.00-16.30 uur.

Locatie

Dagbesteding De Twijg is gelegen op de 1e etage van ’t Heycop (er is een lift aanwezig) naast het gebouw De Driestroom in Breukelen. De locatie is gemakkelijk bereikbaar met eigen vervoer, met de taxi of met de rolstoelbus van Zorggroep De Vechtstreek.

Zorgadvies

Voor meer informatie, advies en aanmelding kunt u het onderstaande formulier invullen of onze zorgbemiddelaars bellen / mailen (zie inzet “Zorgadvies”).

Contact

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorggroep
De Vechtstreek

De Aa 50
3621 VV Breukelen
0346 25 84 00
info@szdv.nl

Woonzorgcentrum
De Aa

De Aa 50
3621 VV Breukelen
0346 25 84 00

Woonzorgcentrum
Overdorp

Overdorp 6
3628 BX Kockengen
0346 24 12 52

Woonzorgcentrum
't Kampje

Driehovenlaan 2
3632 BK Loenen a/d Vecht
0294 23 31 59