Woonzorgcentrum Overdorp in Kockengen


Fijn ouder worden in Kockengen


Wonen in Woonzorgcentrum Overdorp

In Kockengen biedt Zorggroep De Vechtstreek verschillende woonvormen in woonzorgcentrum Overdorp. In Woonzorgcentrum Overdorp kunt u wonen in zorgappartementen als u over een Wlz indicatie van het CIZ beschikt. Daarnaast zijn er via de woningstichting aanleunwoningen en luxe vrije sectorappartementen te huur waarbij Zorggroep De Vechtstreek zorg kan leveren met huishoudelijke ondersteuning of VPT. Mede door de kleinschaligheid van de locatie is er een zeer persoonlijk contact tussen de medewerkers en de cliënten. De ligging van de locatie is centraal gelegen in het dorp.

Kockengen

Kockengen, één van de leefgemeenschappen van de Gemeente Stichtse Vecht, dateert vermoedelijk uit de twaalfde eeuw en is gelegen tussen twee middeleeuwse afwateringskanalen, de Heycop en de Bijleveld. Het aantal inwoners van het agrarische dorp groeide sindsdien tot ongeveer 3500 nu. Daarmee blijft de door polders omringde kern een knusse oase van rust tussen Utrecht en Amsterdam. Tegelijkertijd beschikt Kockengen wel over een groot aantal voorzieningen, waaronder diverse winkels, een sporthal en een zwembad. Kockengen heeft verder een polderreservaat, waar vrijwilligers zich inzetten om rietvogels terug te laten keren naar het gebied.

Appartementen

De zorgappartementen van Overdorp bieden een plezierig, warm thuis voor ouderen met een Wlz-indicatie. Overdorp beschikt over dertien luxe tweekamerappartementen voor ouderen die nog veel dingen zelf kunnen, maar wel behoefte hebben aan ondersteuning. Dit zijn ruime (55 m2) woningen die ook geschikt zijn voor meerpersoons huishoudens. Deze zijn gelegen op de eerste verdieping.

Op de tweede verdieping verblijven veertien bewoners met psychogeriatirische aandoeningen. Alle bewoners beschikken daar over een woon/slaapkamer en een eigen badkamer. Per zeven appartementen is er een gemeenschappelijke huiskamer waar ook gekookt kan worden.

Eten en genieten

Lekker eten is belangrijk, vinden we bij Zorggroep De Vechtstreek. Iedereen kan dagelijks terecht in onze restaurants. Lees meer over eten en genieten.

Verpleging en verzorging

Er zijn diverse redenen waarom u verpleging en/of verzorging nodig kunt hebben. Bijvoorbeeld als de dagelijkse verzorging blijvend moeizamer gaat. Lees meer over verpleging en verzorging.

Individuele begeleiding

Wij kunnen u helpen met advies en hulp om uw eigen leven en/of uw dagelijkse huishouden te organiseren, als het u niet meer lukt de dag in te vullen. Lees meer over individuele begeleiding.

Geestelijke verzorging

Gebeurtenissen die uw leven veranderen hebben invloed op uw gevoel van geestelijk welbevinden. Bij vragen kunt u een beroep doen op een geestelijk verzorger. Klik hier als u meer wilt weten over geestelijke verzorging.

Laagdrempelig Overdorp

In de centrale hal van Overdorp bevinden zich praktische voorzieningen zoals een apotheek, fysiotherapie, huisartsenzorg, een café en een recreatiezaal. Overdorp is een levendig centrum waar verschillende activiteiten plaatsvinden, waar iets te doen is en te beleven valt en waardoor mensen ernaar toe getrokken worden. Overdorp draagt daarmee bij aan de leefbaarheid in het dorp en de saamhorigheid van de inwoners.

Activiteiten

De toegankelijkheid van het gebouw is laagdrempelig: Iedereen is welkom in de openbare ruimtes zoals het café. De ruimten worden door verenigingen, organisaties en particulieren gehuurd voor het organiseren van activiteiten zoals workshops, themabijeenkomsten en vergaderingen, o.a. in het kader van ‘Huis van de wijk’.
In Overdorp worden regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals geheugentraining, de klaverjasmiddag en soosmiddagen. Ook ouderen die in de omgeving van het centrum wonen maken hier gebruik van.

Vrienden van Overdorp

Donateurs van Stichting Vrienden van Overdorp bieden bewoners iets extra’s om het leven nog aangenamer te maken. dat is de reden waarom de Stichting Vrienden van Overdorp is opgericht.

Laatste berichten

creatief atelier in ’t Nieuwe Kampje

't Kampje

Elke maandagmiddag kunt u bij ons terecht om creatief bezig te zijn. Kaarten maken, schilderen, tekenen en kleuren voor ieder ... >> Lees meer

Spelmiddag in Loenen aan de Vecht

't Kampje

Houdt u van een potje rummikub, sjoelen of een ander spel? Dan kunt u terecht op dinsdagmiddag in Studio Idee ... >> Lees meer

Koffie drinken in ’t Nieuwe Kampje

't Kampje

Elke dag bent u welkom in ’t Nieuwe Kampje voor een kopje koffie of thee en een gezellig samenzijn. Om ... >> Lees meer

Themabuffet 10 mei a.s.

Activiteiten, De Aa

Restaurant De Meander (De Driestroom in Breukelen) organiseert elke tweede vrijdag van de maand, vanaf 17.00 uur een buffet met ... >> Lees meer

Zorggroep
De Vechtstreek

De Aa 50
3621 VV Breukelen
0346 25 84 00
info@szdv.nl

Woonzorgcentrum
De Aa

De Aa 50
3621 VV Breukelen
0346 25 84 00

Woonzorgcentrum
Overdorp

Overdorp 6
3628 BX Kockengen
0346 24 12 52

Woonzorgcentrum
't Kampje

Driehovenlaan 2
3632 BK Loenen a/d Vecht
0294 23 31 59