Op bezoek met een mondmasker

Met de rappe toename van het aantal besmettingen, blijft het van belang om - naast het dragen van het mondmasker - goed de handhygiënemaatregelen in acht te nemen, minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden en alert te blijven op uw eigen gezondheid.

Naar aanleiding van de persconferentie vorige week en een bericht van de GGD over de situatie rond corona in de Veiligheidsregio Utrecht dat het risiconiveau voor Utrecht is opgeschaald van waakzaam (niveau 1) naar zorgelijk (niveau 2) heeft Zorggroep De Vechtstreek een aantal aanvullende maatregelen genomen. Naar aanleiding van de landelijke ontwikkelingen met betrekking tot het dragen van mondkapjes, maar ook door de zorgelijke ontwikkelingen in de verpleeg- en verzorgingshuizen in onze regio, wordt het beleid rondom het dragen van mondkapjes aangepast.   

Het kan dus voorkomen dat u als bezoeker te maken krijgt met extra maatregelen ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus.

We merken dat goede (hand)hygiëne en afstand houden zijn vruchten afwerpt en van het grootste belang is. Om de risico’s verder te minimaliseren heeft het crisisteam het weloverwogen besluit genomen dat onze zorgmedewerkers (verzorgenden, helpenden, zorgassistenten) vanaf maandag 28 september 2020 moeten werken met een chirurgisch mondmasker. Daarnaast draagt de medewerker ook nog handschoenen bij persoonlijke verzorging of lichamelijk onderzoek.

Ook u wordt verzocht tijdens uw bezoek een eigen (zelf mee te nemen, niet medisch) mondmasker te dragen. Het mondmasker moet vanaf binnenkomst van de locatie tot vertrek door u gedragen worden (ook in de woning van uw dierbare).

Het voelt misschien ongemakkelijk om continu een mondmasker te dragen tijdens het bezoek aan uw dierbare, maar het is momenteel echt noodzakelijk.

In deze spannende tijd, voor zowel bewoners als medewerkers, nemen we binnen Zorggroep De Vechtstreek vaak het zekere voor het onzekere. Dat is niet altijd even prettig. Alleen met uw medewerking en betrokkenheid komen we er doorheen.

Zorg goed voor uzelf en elkaar.

<< Terug naar het nieuws