Afdelingen De Eendracht 1, 2 en 3

Afdelingen De Eendracht 1, 2 en 3

Afdelingen De Eendracht biedt dementerende ouderen de begeleiding, zorg en ondersteuning die ze nodig hebben.

De Aa beschikt over drie afdelingen met cliënten met een psychogeriatrische achtergrond.

Eendracht 1

Eendracht 1 is een psychogeriatrische afdeling, waar cliënten wonen met behandeling. Iedere cliënt beschikt over een eigen woonslaapkamer met een ruime sanitaire ruimte. Tevens is er een gemeenschappelijke huiskamer aanwezig. Vanwege Geestelijke en lichamelijke beperkingen zijn cliënten niet in staat om zelfstandig thuis te wonen. Dagelijks wordt hen professionele ondersteuning geboden bij de eerste levensbehoeften en daginvulling.

Eendracht 2

Eendracht 2 is een psychogeriatrische afdeling, waar een aantal kamers bewoont wordt door cliënten met behandeling en een aantal kamers voor cliënten zonder behandeling. Iedere cliënt beschikt over een eigen woonslaapkamer met een ruime sanitaire ruimte. Tevens is er een gemeenschappelijke huiskamer aanwezig. Vanwege Geestelijke en lichamelijke beperkingen zijn cliënten niet in staat om zelfstandig thuis te wonen. Dagelijks wordt hen professionele ondersteuning geboden bij de eerste levensbehoeften en daginvulling.

Eendracht 3

Eendracht 3 is een psychogeriatrische afdeling voor cliënten zonder behandeling. Iedere cliënt beschikt over een eigen woonslaapkamer met een ruime sanitaire ruimte. Tevens is er een gemeenschappelijke huiskamer aanwezig. Vanwege Geestelijke en lichamelijke beperkingen zijn cliënten niet in staat om zelfstandig thuis te wonen. Dagelijks wordt hen professionele ondersteuning geboden bij de eerste levensbehoeften en daginvulling.

Huiskamer

In de huiskamer kunt u overdag en in de avond verblijven. Overdag is er een  verzorgende aanwezig die ook voor gezelligheid in de huiskamer zorgt. De maaltijden worden in de huiskamer opgediend maar u kunt ook gebruik maken van het restaurant De Meander voor de warme maaltijd, indien u deze zelfstandig kunt nuttigen. Daarnaast, indien u dit wenst, kunnen de maaltijden op uw kamer geserveerd worden.

Huiselijk

De gesloten afdeling is huiselijk ingericht. De inrichting van de huiskamer herinnert bewoners aan vroeger. Ook is er een open keuken en een serre met vrij uitzicht.

Door dementerende ouderen een zo normaal mogelijke woonomgeving te bieden, willen medewerkers van De Eendracht het volgende te bereiken:

Plaatsing

Plaatsing kan alleen bij een geldige indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Bij een geldige indicatie kunt u contact opnemen met de zorgbemiddeling, zie fotoinzet "Zorg aanvragen of vragen?" rechts op deze pagina.