Kockengen

In Kockengen biedt Zorggroep De Vechtstreek thuiszorg en verschillende woonvormen in woonzorgcentrum Overdorp.

Mede door de kleinschaligheid van de locatie is er een zeer persoonlijk contact tussen de medewerkers en de cliënten. De ligging van de locatie is zeer centraal gelegen in het dorp.

Voorzieningen

Overdorp is een levendig centrum, waar verschillende voorzieningen zijn samengebracht en waar verschillende activiteiten plaatsvinden, waar iets te doen is en te beleven valt, waardoor mensen ernaar toe getrokken worden. Overdorp draagt daarmee bij aan de leefbaarheid in het dorp en de saamhorigheid van de inwoners. In het gebouw Overdorp vindt u een gezondheidscentrum met zuigelingenzorg, fysiotherapie, een apotheek en een huisarts.

De toegankelijkheid van het gebouw is laagdrempelig: iedereen is welkom in de openbare ruimtes zoals het restaurant. De ruimten kunnen door verenigingen, organisaties en particulieren worden gehuurd voor het organiseren van activiteiten zoals wokshops, themabijeenkomsten en vergaderingen.

Wonen

In het Woonzorgcentrum Overdorp kunt u wonen in zorgappartementen als u over een geldige zorgindicatie van het CIZ beschikt. Daarnaast zijn er aanleunwoningen en luxe vrije sectorappartementen. Inwoners van Kockengen zijn van harte welkom om deel te nemen aan activiteiten die in Overdorp worden georganiseerd.

Kockengen

Kockengen, één van de woonkernen  van de Gemeente Stichtse Vecht, dateert vermoedelijk uit de twaalfde eeuw en is gelegen tussen twee middeleeuwse afwateringskanalen, de Heycop en de Bijleveld. Het aantal inwoners van het agrarische dorp groeide sindsdien tot ongeveer 3500 nu. Daarmee blijft de door polders omringde kern een knusse oase van rust tussen Utrecht en Amsterdam. Tegelijkertijd beschikt Kockengen wel over een groot aantal voorzieningen, waaronder diverse winkels, een sporthal en een zwembad. Kockengen heeft verder een polderreservaat, waar vrijwilligers zich inzetten om rietvogels terug te laten keren naar het gebied. Breukelen en Utrecht zijn beide goed bereikbaar met het openbaar vervoer (bus).