Afspraken ZDV

26 juni 2020

Deze week is door het kabinet besloten dat de bezoekregeling voor verpleeghuizen per 1 juli wordt uitgebreid. Dit betekent dat bezoek gedurende de gehele week weer mogelijk wordt en dat iedereen welkom is.

Om de veiligheid van iedereen te waarborgen en te voldoen aan de regels van het RIVM, gelden er wel een aantal regels:   

Algemeen

Bezoek is mogelijk als er geen Covid-19 besmettingen zijn op een afdeling of locatie. Bij een besmetting moet de bezoekregeling tot nader order worden stop gezet.

Bezoekregeling

Nu de bezoekregeling wordt uitgebreid worden 1 juli de spreek-luisterbindingen gestopt en stopt ook de wasregeling.

 

9 juni 2020

Vorige week is bekend geworden dat in de verpleeghuizen waar geen besmettingen met Covid-19 zijn, de bezoekregeling per 15 juni versoepeld mag worden. Ook bij deze versoepeling geldt nog steeds een aantal belangrijke voorwaarden.

De bezoekregeling per 15 juni: 

Deze aangepaste regeling geldt in ieder geval van 15 juni tot 6 juli. In de week van 29 juni zullen wij beoordelen of een verdere uitbreiding van de versoepeling mogelijk is. Hierbij volgen wij het landelijke beleid.

Bij een besmetting of vermoeden van besmetting op een afdeling, wordt de bezoekregeling op die afdeling tot nader order stopgezet.

Tijdens het bezoek, is het niet toegestaan om naar de huiskamer te gaan, u wordt verzocht direct naar het appartement te gaan en na een uur de afdeling weer te verlaten. Op die manier voorkomen wij dat het te druk wordt en bezoekersstromen elkaar kruizen.

Zorg voor een goede handhygiëne, nies of hoest in uw ellenboog, houd 1,5 meter afstand en volg de instructies van de medewerkers op.

Als u vragen heeft, kunt u deze stellen aan de teamleider van de betreffende locatie.