Breukelen

In Breukelen biedt Zorggroep De Vechtstreek thuiszorg en ruime seniorenappartementen in woonzorgcentrum De Aa.

De Aa is een onderdeel van De Driestroom. Dit complex biedt onderdak aan tal van dienstverlenende organisaties en eerstelijnsvoorzieningen. In De Driestroom is tevens het moderne restaurant De Meander gevestigd waar zowel bewoners van De Aa als andere gasten (uit de wijk) gebruik van kunnen maken.

Huurappartementen

Wie zelfstandig kan en wil blijven wonen, maar toch direct zorg wil kunnen krijgen op momenten dat dat nodig is, kan terecht in de appartementencomplexen ’t Heycop en De Angstel.

Breukelen

Breukelen is gelegen tussen het Amsterdam-Rijnkanaal en de rivier de Vecht. Aan de rivier heeft de gemeente haar bestaansrecht te danken. Al ver voor het begin van de jaartelling waren de oevers van de Vecht bewoond. In de Gouden Eeuw maakte het dorp een bloeiperiode door. Er verschenen grote villa’s en een kenmerkende ophaalbrug die ook vandaag nog toegang geeft tot Breukelen. Veel historische panden zijn behouden gebleven, waaronder ook kasteel Nijenrode waar tegenwoordig de universiteit Nyenrode in is gevestigd. In het levendige centrum bevinden zich sfeervolle terrassen en cafés. Ook is er een ruim winkelaanbod, variërend van speciaalzaken tot een Albert Heijn. Dit alles op loopafstand van woonzorgcentrum De Aa.

Bereikbaarheid

De Aa is goed bereikbaar met buslijnen 120 die tussen Amsterdam-Utrecht en 143 die tussen Breukelen-Woerden rijdt.