De Ontmoetingsgroep

De Ontmoetingsgroep

Ontmoetingsgroep 'Blijf Actief'

De groep kan iets voor u betekenen wanneer u zelfstandig woont en dit graag wilt voortzetten. Vooral voor mensen van 55 jaar en ouder is het van belang om zo lang mogelijk zelf van alles te blijven doen. U wordt misschien wat vergeetachtig, maar door actief te blijven 'onthoudt' uw lichaam langer bepaalde gewoonten of handelingen en blijft u soepeler functioneren. De groep biedt gezelschap, structuur en deskundige begeleiding bij fysieke beweging, geheugentraining, gesprekken en andere activiteiten. U ontmoet andere mensen met wie u uw ervaringen kunt delen. Ook kunt u eventueel gezamenlijk een lunch gebruiken.

In een kleine groep (maximaal 10 personen) met gelijkgestemden komt u één keer per week bij elkaar onder begeleiding van een deskundige medewerker. De groep is erop gericht om datgene te doen wat u zelf wilt en kunt. U hebt veel meegemaakt in uw leven en hebt anderen het nodige te bieden. U kunt dus zelf ideeën aandragen voor een deel van het programma. . Een deskundige begeleider helpt mee met het organiseren en is aanspreekpunt voor u en uw familie. Vaste onderdelen van het programma zijn: fysiek bewegen en geheugengym. U hebt verder een eigen inbreng in de andere activiteiten.

Bent u mantelzorger? Als partner, familie of vriend van iemand die vergeetachtig is, bent u ook van harte welkom. U kunt meedoen met het programma of u kunt een deel van het programma gebruiken om andere mantelzorgers te ontmoeten. U kunt dan de steun ervaren van andere mensen in een vergelijkbare situatie thuis (lotgenotencontact). Vaak worden er tips en adviezen uitgewisseld, maar het mag ook gewoon gezellig zijn. Het doel is dat u beter geinformeerd bent en langer de zorg kunt volhouden.

Wanneer en waar?

Breukelen: Wekelijks op woensdag van 10.00 tot 16.00 uur in 't Heycop, inclusief lunch (gelegen naast het gebouw De Driestroom)

Voor deelname aan de ontmoetingsgroep heeft u geen indicatie nodig.

Kosten

De kosten voor deelname aan de ontmoetingsgroep Blijf Actief! zijn € 5,- inclusief broodmaaltijd en € 8,- inclusief warme maaltijd. Voor alleen de koffie/thee brengen we € 2,00 in rekening. De kosten voor deelname aan bijzondere activiteiten worden kostendekkend in rekening gebracht. Vervoer kan desgewenst geregeld worden.

Meer informatie of aanmelden?

Blijf actief Breukelen: Jacqueline Bark, activiteitenbegeleider van de Ontmoetingsgroep,
tel.: 0346-258400 of e-mail: dagbesteding.detwijg@szdv.nl

Ook kunt u bellen met zorgbemiddeling, zie inzet "Zorg aanvragen of vragen?" rechts op deze pagina, of u kunt ons mailen door op zorgbemiddeling@szdv.nl te klikken.